Băsescu-live.ro

2009 | site de campanie

Construit pentru a completa prezenţa în mediul online, asigurată de site-ul de campanie, şi pentru a transmite integral, transparent şi în timp real acţiunile întreprinse în cadrul cursei electorale pentru Preşedinţia României, basescu-live.ro marchează o premieră atât pentru comunicarea politică din online-ul românesc, cât şi pentru echipa implicată în acest proiect.

Conţinutul website-ului a fost asigurat prin două care de televiziune (pentru transmisiune prin satelit şi transmisiune exclusivă pe internet) şi editori online.

Echipa redacţională a urmărit şi transmis live de la locaţiile acţiunilor din campania candidatului, transmisiile live fiind preluate şi difuzate nu doar pe site-ul candidatului, ci şi de televiziuni direct din stream-ul online.

La rândul său, basescu-live.ro a preluat materiale video transmise prin satelit de posturi de televiziune tradiţională.

Urcarea materialelor video se realiza în cel mai scurt timp de la încheierea transmiterilor. De exemplu: cele două dezbateri între principalii candidaţi au putut fi vizionate integral pe site în doar 2, respectiv 7 minute de la încheierea transmisiei.

Este şi dreptul meu să vă prezint adevărul despre preşedintele şi omul Traian Băsescu. De aceea vreau o campanie live, o campanie transparentă.
Traian Băsescu, Preşedintele României

Statistici de trafic (conform Google Analitycs) pentru perioada 24 octombrie - 8 decembrie:

Player basescu-live.ro

  • IP-uri unice pe streamul live: 141.420
  • Vizionări stream live: 284.513

Site basescu-live.ro

  • Utilizatori unici: 66.555
  • Vizite: 114.339
  • Afişări: 158.529

Echipa implicată în proiect: 21 persoane
Parteneri: GreenPixel, Wannabe, whisperCast
Data lansării: 24 Octombrie 2009

basescu-live.ro

  • basescu-live.ro -1